Før syndfloden

Siden de flercellede dyrene oppsto for ca. 550 millioner år siden, har livets spilleregler brått blitt snudd flere ganger. Siden den tid har det vært fem store masseutryddelser på planeten jorden, inkludert den store utryddelsen av alle land-dinosaurene for ca. 66 millioner år siden. Store inngrep i naturen, enorme mengder karbonutslipp, introduserte arter og gifter og avfall som forurenser økosystemer, er alle faktorer som i dag er med på å ødelegge jordkloden vår og en stor del av livet på den. I følge blant annet forfatter Elizabeth Kolbert har jordens sjette masseutryddelse allerede startet.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Global oppvarming er kanskje en av de største, om ikke den aller største utfordringen vi mennesker vil måtte stå overfor. Fremtiden er så usikker, og det er kanskje det verste med denne saken. Vi vet ikke hva som vil skje, før det faktisk skjer rett foran øynene på oss. Optimistiske forskere. Pessimistiske forskere. Vil vi mennesker klare å stoppe denne utviklingen før konsekvensene blir fatale? Selv bærer jeg på et lite, lysende håp om at vi er på vei til å bli enda mer handlekraftige og bevisste på våre valg som forbrukere, men også på godt posisjonerte politikeres og store, mektige selskapers valg.

Jeg kan ikke alt om klimakrisen. Men så er det jo heller ikke nødvendig å kunne alle detaljene for å faktisk kunne bidra til endring. Selv ønsker jeg å lære mest mulig og gjøre mitt for å bidra til en utvikling mot en mer positiv retning for mennesker og alt annet liv på jorda. Uansett, i går morges, før det var begynt å bli skikkelig liv i huset, satte jeg meg ned i sofaen for å se dokumentaren «DiCaprio – før syndfloden» (nrk) som omhandler nettopp global oppvarming. Leonardo DiCaprio har lenge vært en aktiv miljøaktivist, og med denne dokumentaren klarte han å demonstrere noen av de faktiske symptomene på den krisen vi står i. Selvfølgelig; jo mer innsikt du får i denne saken, desto mer motivert blir du til å handle og hjelpe til.

I tankene var det ikke meningen at dette innlegget skulle bli så langt som det nå ble. Det skulle egentlig bare være en liten anbefaling av denne dokumentaren. Uavhengig om du nå kan lite eller mye om dette temaet, er den både informativ og interessant. Dokumentaren tar for seg de mest sentrale spørsmålene og aspektene ved klimakrisen hvor Leonardo DiCaprio får reise verden rundt og snakke med både forskere og politikere om akkurat dette. Klimakrisen er jo faktisk en verdensomspennende utfordring vi mennesker er nødt til å forholde oss til. Dokumentaren finner du på NRK sine nettsider:) Enjoy!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s