The Picasso of Pop

Av og til lurer jeg på hvordan dagens musikkbilde ville sett ut som dersom ikke David Bowie hadde blitt kjent og fått satt sitt særpreg på musikkhistorien. Kontrafaktisk tenking får oss til å forstå hvor viktige enkelte ting eller personer har vært og er for nåtiden!

IMG_5287

Min kjærlighet for Bowie er stor. Ikke det at jeg har hørt alle sangene hans (han har jo så mange album!!). Men for meg var David et nytenkende og tidløst geni, som jeg ser veldig opp til! Haha, jeg har flere ganger storkost meg med de hysterisk morsomme, inspirerende og filosofiske intervjuene hans på Youtube. Så om du føler for litt input av kloke ord, er det absolutt å anbefale å sjekke ut klippene som ligger der.

IMG_5282

Uansett, det han lagde traff noen midt i hjertet, mens de resterende andre kanskje bare ristet på hodet og himlet med øynene før de tok på noe annet i stedet. Dette var så typisk for den musikken han lagde. Bowie var selvsagt klar over dette selv, men han fortsatte å kjøre sin egen stil og produsere musikk for å skape en opplevelse, stemning eller historie for de som faktisk likte det han lagde.

David Bowie var ikke en artist, maler, skuespiller eller musiker. Han var en kunstner – noe han var helt frem til han døde i 2016. Tittelen på det siste albumet hans «Black Star», og tekstene i de tilhørende sangene, sier jo veldig mye. Ja, det er sjelden man finner slike mennesker som han, og jeg skulle så inderlig ha møtt ham og spurt ham om alt mellom himmel og jord.

IMG_5286


Tusen takk Bowie. Du er et stort forbilde for tusenvis av mennesker, inkludert lille meg. Du har virkelig fått understreket betydningen av menneskets nysgjerrighet og behov for å utforske nye ting. Det å se på verden og livet som en arena fylt av uoppdagede muligheter og ideer, akkurat slik du gjorde, er noe vi alle kan bli bedre på. Det finnes så mye vakkert utenfor den vanlige tenkeboksen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s